Sayfalar

5 Aralık 2013 Perşembe

ALIRKEN NE YAPMALI?

Peki Muhabbet kuşu almaya karar verdiniz! Seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

  1. Öncelikli olarak eğer imkanınız varsa çevrenizde bu işe gönül vermiş Ticari amaç gütmeyen ve hobi olarak muhabbet kuşu besleyen üreten kişileri araştırın.
  2. Eğer üretici bulamazsanız son çare bir petsop'tan alın. 
  3. Üreticiden alacağınız kuşlar genelde sağlıklı ve üretici garantisi altında olacağından sizin yapmanız gereken tek şey yiyeceğine ve temizliğine dikkat etmek olacaktır.
  4. Son çare olarak Petshop'a gittiniz ve seçim yapacaksınız, şunlara dikkat edin! Tüylerini kabartmış, sakince duran,diğer kuşlarla ilgilenmeyen kuşları almayın. Genelde buralardaki satıcılar kafese vururlar ve kuşların dikkatini dağıtarak hareketlenmelerini sağlarlar bu durumda hasta kuşu ayırt etmek zorlaşır. Mümkünse önce 5-10 dakika kafesi sessizce inceleyin. Hareketli, dinç ve diğer kuşlarla iletişim halinde olan kuşları tercih edin. Unutmayın Hasta bir kuşu alırsanız verdiğiniz paradan çok hevesle edineceğiniz bir hayvanı kaybetmenin vicdan azabını yaşarsınız ve bu sadece hayal kırıklığına sebep olur.
  5. Ve kuşumuzu alarak evimize getirdik. Unutmayın yer değişikliği yapmak canlıların hepsi için kısa süreli bir çekingenlik ve şok durumu yaratabilir. Kuşunuz ilk birkaç gün yem yemeyebilir ve kafeste hareketsiz olabilir, endişe etmeyin. Bir kaçgün içerisinde ötmeye başlar ve kafes içerisindeki hareketliliği başlar. Ancak Bu süre içerisinde takip etmeyi ihmal etmeyin. Yemliğe ve suluğa dikkatli bakın. Eğer 3-4 gün birşey yemezse zayıf düşüp ölebilir. 
  6. Cinsiyet seçiminde özellikle size alışmasını ve konuşmsını istiyorsanız, Erkek kuş seçmekte fayda olduğu söylenir. Erkek kuşların kelime haznesi daha geniş olurmuş. 5 ayını geçmemiş bir erkek kuş alırsanız size alışması kolay olur. Ama çift alacaksanız da yavru seçmenizde fayda var çünkü alışma sürecinde beraber olurlar ve ileride anlaşmaları zor olmaz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder